Hedda har fått en ny fisk. En stor. Det blir trångt i havet. Ändå önskar hon sig fler. På Leksaksbiblioteket finns en clownfisk. Den bara måste Hedda ha. Inte ha, säger mamma. Låna! Men en pojke har hunnit före. Han tänker låna clownfisken fast Hedda gråter.
”Om en månad är det din tur. Du kan låna den här så länge”, säger pojkens pappa och håller fram en fena med fjäll.
Leksaksbiblioteket är en bok om att dela med sig, men också om att hitta nya kompisar och komma på nya lekar.
Bokdjungeln –
Jag hade aldrig hört talas om ett leksaksbiblioteket innan jag läste denna bok. Men vilken smart idé! Både för plånboken och miljön.
Jag tycker att texten passar målgruppen (i alla fall 5-6åringar) och tänker att det finns många delar som den vuxne och barnen kan tala om efter att ha läst boken. Bland annat varför det kan vara bra att ha ett leksaksbibliotek (=miljö,ekonomi) och varför det är bra att dela med sig. Bilderna är jättefina och faller mig verkligen i smaken. Överlag en väldigt bra bok.
Chanette Andersson –
Jag må vara 42 år men jag blev faktiskt tagen av denn boken också. Inte bara mina små gudbarn.
Den är fylld av barns härliga fantasi. Hur de kan skapa världar som inte egentligen finns där men blir så verkliga.
Bilderna är stora & färgrika. Texten är kort men välbeskrivande.
Detta är en riktigt fin bok för de mindre (de de vuxna med barnasinnet kvar😁)
*🥰*
Boken är inspirerad av leksaksbiblioteket i Göteborg. Jag vart ju så klart tvungen att kolla in det & wow vilken fantastisk idee det är. Borde finnas fler såna i Sverige.
Malin –
Den här boken är SÅ fin! Illustrationerna är to die for. 😍 jag älskar att boken ”gör reklam för” leksaksbiblioteket, ett otroligt fint initiativ i Göteborg. Smart och hållbart 👌🏻👏🏻
Historien börjar lite plötsligt, jag hade gärna sett en mjukare start med lite mer kringinformation om Hedda och hennes hav och intresse för fiskarna i det.😊
Rent stilmässigt hade jag lite svårt för att en del ord i texten var illustrerade, men det är ju en smaksak.