Vi vill gärna läsa ditt manus!

På den här sidan finns information om vår utgivning, oss och praktisk information om hur det går till att skicka ditt manus till oss.

Våra författare är vår största tillgång men också våra arbetskamrater som vi skall jobba länge och tätt tillsammans med. Därför är det viktigt att det känns rätt och att vi trivs tillsammans! Då kan vi både ha kul under tiden och också uppnå bästa möjliga resultat.

Stjärnögon, det är ett underbart begrepp, och vi vill att varje projekt skall tända både era och våra stjärnögon. Vi menar att tillsammans skall vi brinna för det vi gör och tycka det är både roligt och spännande!

Utgivningsinriktning

Vi har en bred utgivning, det möjliggör för fler att hitta glädjen och trösten i att läsa. Vi har också en nischad utgivning om aktuella och svåra ämnen.

Vi ger ut de böcker vi tror mycket på och där vi känner att boken har en stor målgrupp och där vi kan nå ut via våra kanaler. Viktigt är att författaren har ett stort engagemang då vi jobbar tätt tillsammans. Både vi och författarna jobbar mycket med marknadsföring och försäljning.

I dagsläget ger vi inte ut diktsamlingar eller poesi på Idus förlag men på Visto förlag finns ett paket för detta. Läs mer på www.vistoforlag.se.

Varför Idus förlag?

Vi brukar framhålla fyra skäl för att välja just Idus som förlag:

Personligt bemötande – du jobbar direkt med den som är ansvarig för den del i processen du är. Vi svarar på frågor och lotsar dig rätt i stort och smått.

Lika för alla – vi delar lika på vinsten och alla har samma avtal. Det skapar trygghet och förutsägbarhet.

Mångårig erfarenhet – vi har gett ut böcker i över tio år och har under tiden samlat på oss välbeprövade rutiner och trygga samarbetspartners.

Engagemang – vi brinner för att hjälpa författare att nå ut med sina berättelser. Det möjliggör för fler människor att hitta glädjen och trösten i att läsa.

Såhär gör du:

Bifoga i formuläret nedan eller skicka till [email protected]:

 • Hela manuset.
 • Ett följebrev som innehåller:
  • en sammanfattning av din bok (gäller ej bilderböcker). Då kan vi bilda oss en uppfattning om bokens innehåll och språk.
  • en beskrivning av bokens målgrupp och din tanke med manuset.
  • en presentation av dig som person

Vi vill läsa ditt manus

Bifoga ditt manus och följebrev i formuläret.

Idus förlag

Göteborgsvägen 3A
44330 Lerum

Telefon

031-7620899
Bifoga följebrev, manus och för längre böcker, en synopsis
Dra filer hit eller
Max filstorlek: 128 MB.

  Idus förlag

  Göteborgsvägen 3A
  44330 Lerum

  Telefon

  031-7620899