Vi på Idus förlag

Anna Lolax

Grafisk formgivare

I sin roll som grafisk formgivare jobbar Anna med att designa omslag samt sätta och formge inlagor. Hon har kandidat- och masterexamen i design och gått kurser i bilderboksskapande. Anna skapar omslag som är både samtida och iögonfallande.

Elisabeth Grunditz

Vd

I sin roll som vd har Elisabeth ett ansvar för att skapa rätt förutsättningar för Idus att hjälpa författare att nå ut med sina berättelser. Hon jobbar med marknadsföring, sälj och kontakter med förlagets samarbetspartner. Tidigare har Elisabeth jobbat som pr-konsult och kommunikatör.

Hanna Ilestam

Förlagskoordinator

I sin roll som koordinator jobbar Hanna med författarservice och löpande frågor. Hannas bakgrund inom underhållnings- och utbildningsbranschen kommer väl till pass när hon arbetar med praktisk planering, rådgivning och skapandet av nya möjligheter för våra författare.

Matilda Olsson

Redaktör

I sin roll som redaktör läser Matilda manus och jobbar nära författaren för att få texten att nå dess högsta potential. Matilda gör också första kapitel-analyser och lektörsutlåtanden. Hon är utbildad redaktör men har även studerat kulturvetenskap och genusvetenskap.

Mattias Norén

Grafisk formgivare

I sin roll som grafisk formgivare jobbar Mattias med att designa omslag samt sätta och formge inlagor. Mattias har mångårig erfarenhet av att skapa framgångsrika omslag för både skivor och böcker. Han tar med sitt konstnärliga sinne sig gärna an allt från fantasty och deckare till kokböcker.

Ulrika Slottner

Förläggare

I sin roll som förläggare jobbar Ulrika med att läsa manus och anta böcker utifrån förlagets utgivningsinriktning. Ulrika grundade Idus förlag 2011 och var vd fram till 2022. Hon har lång erfarenhet av branschen. Tidigare jobbade hon som IT-konsult och projektledare.

Sandra Stridh Mossberg

Grafisk formgivare

I sin roll som grafisk formgivare jobbar Sandra med att designa omslag samt sätta och formge inlagor. Sandra är utbildad grafiker och hennes arbete präglas av både kreativitet och struktur med författarens perspektiv som utgångspunkt.

Åsa Norén

Säljansvarig

I sin roll som säljansvarig ansvarar Åsa för kontakten med både nya och gamla återförsäljare. Hon jobbar också med rådgivning, kampanjer och events. Åsa har tidigare drivit eget företag där hon bedrev kursverksamhet och rådgivning.