Redaktionella tjänster

Beroende på var du befinner dig i ditt skrivande kan behovet av bollplank och ett par extra ögon se olika ut. Vi vill gärna jobba tillsammans med dig i utvecklandet av din text!

På den här sidan beskrivs tjänsterna:

  • Lektörsomdöme
  • Första kapitel-analys
  • Redaktörsgenomgång

Vi erbjuder dessa fristående till dig som är antagen av Visto förlag, som ännu inte är antagen av ett förlag och till dig som ännu inte visat ditt manus för någon.

För pris och mer information kontakta vår redaktör Matilda Olsson.

Varför Idus redaktionella tjänster?

  • Ökar chansen till utgivning – när vår redaktör arbetar med din text kan den samtidigt bedömas för utgivning och bli erbjuden ett av våra tre förlag.
  • Bättre förutsättningar för marknadsföring – när vår redaktör jobbat med texten som blir antagen och utgiven kan vi bokens innehåll. Det ger boken bästa möjliga förutsättningar att nå ut.
  • Engagemang – vi brinner för att hjälpa författare att nå ut med sina berättelser. Det möjliggör för fler människor att hitta glädjen och trösten i att läsa.

Lektörsomdöme

Vem? Redaktören gör nedslag i början, mitten och slutet av din text.
Vad? Du får ett utlåtande baserat på läsningen med övergripande kommentarer kring språk, karaktär, struktur och dramaturgi.
Hur? Du jobbar vidare på egen hand.

Första kapitel-analys

Vem? Redaktören läser bokens första 3 000-5 000 ord.
Vad? Du får ett övergripande omdöme med redaktörens analys, samt en detaljerad genomgång med förslag i inlagan.
Hur? Du jobbar vidare på egen hand.

Redaktörsgenomgång

Vem? Redaktören läser och ger feedback på hela din text.
Vad? Du får feedback på dramaturgi, språk, tematiker och struktur på övergripande och detaljnivå.
Hur? Du och redaktören jobbar tillsammans med texten.

Matilda Olsson

Redaktör

Anna Bogren

Redaktör

Omdömen:

”Det har varit fantastiskt roligt och lärorikt att få arbeta med er redaktör som fått mig att utveckla mitt skrivande och även lagt in mycket positiv feedback i det man skrivit.”

”Redaktörens smittsamma glädje, känsla för väsentligheter såväl som nyanser och subtila detaljer, professionalism, konkreta råd, synpunkter, uppslag och granskning ner på bindestrecksnivå, är djupt imponerande.”

”Er redaktör har hjälpt mig utveckla manuset, finslipat det tillsammans med mig. Korrvändor fram och tillbaka där hon gett både massa pepp och fin feedback, gett konkreta förslag på förändringar.”