Kråkes samlingsbox är den ultimata resekompisen. Åtta olika titlar om allt från att gå till förskolan till att sluta med blöja. Perfekt paketerade i en box som är lätt att packa med och plocka i och ur.”

Ulrika Slottner, förläggare

Den svarta fjädern är en lärorik och historisk barnbok som utspelar sig under 1500-talet. Spännande och medryckande!”

Sandra Stridh Mossberg, grafisk formgivare

”Svenskt vi är definitivt här för att stanna! Idag är vi intresserade av vad vi häller upp i glasen, inte bara vad det smakar, men även varifrån det kommer. Svenskt vin : bland druvor och vingårdar är högaktuell när miljötänk och närproducerat är viktigt för många”

Åsa Norén, säljansvarig

Hej, jag heter Ali. Berättelser från verkligheten är alltid spännande och intressanta. Alis berättelse är djupt berörande och väl värd att läsa.”

Mattias Norén, grafisk formgivare

”Läs eller lyssna på Marie Lindströms Ögonblick som förändrar allt. Det är en gripande och lärorik bok om livet. Som gjord för att skapa meningsfulla samtal med nära och kära.”

Elisabeth Grunditz, vd

Frostdansen. Under alla tider har spökhistorier och julhögtidsdagarna gått hand i hand. Kanske beror det på mörkret, kanske beror det på att vi oftare är tillsammans och har möjlighet att sprida berättelserna vidare. Frostdansen är en bok om spöken, vänskap och mod i en härlig sammandrabbning och med ett djup som man med fördel kan prata om tillsammans, hela familjen.

Matilda Olsson, redaktör

”Jag vill rekommendera Ensam på fritids för att den är spännande och jag tycker att den är bra för att man liksom får vara lite deckare i boken. Jag tycker den är väldigt bra. Om man gillar roliga fällor som huvudpersonen gör. Den är bra på massa olika sätt.”

Kerstin Grunditz, 8 år, testläsare

Jag älskar när böcker har teman som både stora och små kan känna igen sig i.  Allas längtan är en sådan! Det är en bilderbok för 3–6 år, men jag tycker att den passar alla åldrar. Be att få läsa boken med den du ger den till och fråga vad just hen längtar efter.”

Johanna Zetterström, projektledare

”Gillar man djur och roliga fakta i kombination med finurliga illustrationer är Lurdjur, djur som inte är vad de heter av Anna Hansson och Désirée Midman ett riktigt äventyr. Här får du upptäcka spännande djur (och fantisera om vad de hade kunnat vara för filurer!).”

Anna Bogren, förlagskoordinator

Glaskulorna av Viktoria Åström är en varm, berättelse om oväntad vänskap mellan Sonja och Anton som bor i samma höghus. Boken belyser ofrivillig ensamhet genom Sonjas tysta lägenhet och Antons ljudfyllda kaos hemma och att vänskap kan komma i många olika former genom många olika sätt. Boken har tilldelats litteraturstöd från Kulturrådet.”

Hanna Ilestam, förlagskoordinator