Leverans- och köpvillkor

Information om beställning
När du slutfört din beställning skickas en orderbekräftelse till din e-postadress. I bekräftelsen finner du kontaktuppgifter till oss och uppgifter om produkterna du beställt. Är något fel i beställningen kontakta oss via e-post [email protected] snarast möjligt.

Du måste vara 18 år eller har målsmans godkännande vid beställning.

Har du en beställning som är akut, skicka ett mail till [email protected] så försöker vi hjälpa dig.

Information om leveranstider
Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket). Alla ordrar packas nästkommande vardag. Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.

OBS! Beställningar lagda på helger skickas tidigast på måndagen efter. Om förseningar i leveransen skulle uppstå (utan att vi har meddelat dig om längre leveranstid) så kontaktar du oss direkt på e-postadress [email protected]. Vid försenad leverans har du alltid rätt att häva ditt köp. Risken för inhandlade varor övergår till köparen när leveransen görs.

Information om priser
Vi reserverar oss för eventuella prisförändringar från leverantör, feltryck i prislistan samt felaktigheter i priser beroende på felaktig information eller andra ej förutsäg bara orsaker, och förbehåller oss rätten att justera priset. Alla priser i butiken anges i SEK (svenska kronor) och alla priser visas både med och utan moms (6%).
Information om frakt.

Transport
Böcker skickas i första hand med Postnord. Leveranstid 3-5 vardagar.

Vid större paket, mer än 2 kg eller fler än 4 böcker, skickas de istället till DHL Servicepoint. Fraktkostnad 89 kr inkl moms.

Vid större paket, mer än 2 kg eller fler än 4 böcker, som levereras till företag, skickas de med DHL och körs ut till ditt företag och frakten blir 89 kr. Leveranstid 2 vardagar.

Eventuell transportskada anmäls till det utlämningsställe där du hämtat ut varorna. Om du upptäcker skadan då du kommit hem tar du med hela paketet (varor och emballage) till Transportören X för en skadeanmälan.

Information om retur
Om du önskar returnera din beställning, vänligen kontakta [email protected] för information. Om du ångrar ditt köp är det du själv som står för returfrakten. Vid fel på varan står vi för returfrakten.

Information om betalningssätt
Betalning sker via Klarna i kassan i vår webbshop på idusforlag.se. Har du frågor är du välkommen att maila oss på [email protected] eller ringa på telefon 031-762 08 99.

Lagring av personuppgifter
Idus förlag behöver spara och behandla personuppgifter om dig, så som namn, adress och e-post. Syftet med en sådan behandling är för att kunna utföra din beställning.

Vi har fått dina uppgifter från din inmatning vid beställning. Vi tillämpar vid var tid gällande integritetslagstiftning vid all behandling av personuppgifter.
De personuppgifter vi behandlar om dig delas med vår distributör. Vi kan även komma att dela dina personuppgifter med en tredje part, förutsatt att vi är skyldiga att göra så enligt lag.

Du har rätt att kontakta oss om du vill ha ut information om de uppgifter vi har om dig, för att begära rättelse, överföring eller för att begära att vi begränsar behandlingen, för att göra invändningar eller begära radering av dina uppgifter. Detta gör du enklast genom att kontakta oss på [email protected]. Du når vårt dataskyddsombud på samma adress. Om du har klagomål på vår behandling av dina personuppgifter har du rätt att inge klagomål till tillsynsmyndigheten Datainspektionen.