Följ med på en resa in bakom svängdörrarna till ett klassiskt restaurangkök.
Sam är en smart och nyfiken kockelev på en stor restaurang. Där regerar den stränge men godhjärtade köksmästaren Alain.
– En dag ska jag bli lika duktig som Alain, säger Sam.
Det är mycket som är nytt för Sam och ibland gör han fel. Hans bästa jobbarkompis är smörgåsnissen Fred – vet du vad en smörgåsnisse är?
Följ med in i köket till Sam. Här får du lära dig vad en gastronom är, varför kocken har en hög konstig mössa och vad kökets alla redskap heter.
Vet du förresten vem som uppfann köksspisen eller varför det finns gastronomi-spioner runtom i världen? Det får du veta i köket hos Sam.
Första gastronomiboken är en resa in bakom svängdörrarna till ett klassiskt restaurangkök, dess atmosfär och en arbetsdag hos kockarna där. Här visas också på de många möjligheter som ett framtida yrke inom gastronomin erbjuder.
Marie Eggimann –
Jätteroligt med en faktabok för barn om gastronomi, jo det står förklarat att det är läran om mat. Det tar upp vilka som jobbar på en restaurang och vad de har för kläder. Det visar även på vilka redskap man använder. Jag tror en matlagningsintresserad kille eller tjej skulle uppskatta denna bok.