– Jag hoppas att historien om Alma ska vara en liten tröst till både barn och föräldrar som står inför förändringar i livet, som en separation är. Att den också kan locka fram samtal om det svåra, läskiga nya, säger Lina Lennartsdotter Elmblad som skrivit boken Allt är nytt hos Alma.

Min familj sitter inte i träd är en bok som ska ge barn möjlighet att känna samhörighet med andra som lever i bonusfamilj men även för oss vuxna att kunna tala om hur familjekonstellationer kan se olika ut, säger Johan Albertsson.

– Att som barn vara med om en skilsmässa kan vara jättejobbigt, det vet jag av erfarenhet. Så med den här boken hoppas jag sprida framförallt två superviktiga saker: det är aldrig barnets fel att föräldrarna skiljer sig OCH barnet måste också få komma till tals och bli lyssnad på vid en skilsmässa, säger Sofia Sköld som skrivit boken Är det Kickis fel?

– Det kan vara svårt att hantera alla känslor som bubblar som kolsyra i kroppen och kryper som myror på huden. Bubblorna gör att Henric i boken Mamma och pappa flyttar isär sparkar sin syster och hamnar i konflikter med andra barn i skolan. Jag tror att många barn kan känna igen sig i detta, oavsett om deras föräldrar ska skiljas eller inte, säger Annie Hagvall Einarsrud.

Böcker för samtal med barn om skilsmässa

Arrow_lightGreen
01 /
Arrow_lightGreen
Visar av böcker
Arrow_lightGreen
01 /
Arrow_lightGreen

Sagt om Min familj sitter inte i träd.