Karin Tuvell är född och uppvuxen i Söderbärke, en liten ort i södra Dalarna.
Hon är från början utbildad kock, men skolade om sig grund av en arbetsskada. Karin är legitimerad lärare är matematik, fysik, biologi samt religion på högstadiet, samt naturvetenskaplig specialisering på gymnasiet.
Vid sidan av läraryrket lästes “små” kurser då och då. Bland annat Kökets kemi och sensorik, men mest var inriktning mot IT som Webbdesign, Användbarhet och tillgänglighet, IT för skolan samt IT och lärande.
2011 blev Karin och hennes man egna företagare och köpte kontorsfastighet som utvecklades i sann entreprenörsanda. Företaget utvidgades med ett gym och ett bryggeri. Under denna tid utbildade hon sig till hälsocoach, personlig tränare och kostrådgivare, för att kunna ta hand om gymgäster på bästa sätt.
Efter att ha varit egenföretagare i 10 år gick Karin tillbaka i lärarrollen 2020 för att få mer tid till skrivandet och målandet. Förutom dessa är matlagning är ett stort intresse, att umgås kring maten och matlagningen. Att få prova nya rätter med influenser från hela världen.
Första tiden Karin jobbade som lärare funderade hon en hel del på hur man når spelande ungdomarna och hur man får dem att förstå vikten av en bra kost. Den utlösande faktorn till ”Kokbok för gamers som inte orkar” blev hennes mans son (då 18 år) som var gamer och slarvade med maten.
Kokbok för gamers som inte orkar var nominerad till Publishingpriset 2018. Efter förfrågan kommer nu 3.0: Kokbok för gamers – Mission Completed. Inriktningen är här att näringsoptimera för att bli en bra spelare.