Charlotte Ekbom

Ringen i kråkslottet

Charlotte Ekbom

Ringen i kråkslottet

Skriv en recension
Angelika såg upp mot trähuset med mörkbruna fönsterkarmar. På den fallfärdiga verandan stod en sliten rottingfåtölj och ett klockspel hängde från taket. Huset såg ut...

179.00 kr

439 i lager

Angelika såg upp mot trähuset med mörkbruna fönsterkarmar. På den fallfärdiga verandan stod en sliten rottingfåtölj och ett klockspel hängde från taket. Huset såg ut att vara direkt hämtat ur en otäck saga.

”Tror du det är sant att det spökar i kråkslottet?” frågade hon.

Angelika har aldrig varit inne i det egendomliga huset. Än mindre pratat med gubben som bor där. Men så flyttar Valentin in, en ny kille som mobbarna bråkar med varje dag, och han har något spännande han vill visa Angelika.

Tillsammans kommer de en mystisk gåta på spåren. En flertusenårig hemlighet som hotar att förändra allt. En hemlighet som någon är beredd att göra vad som helst för att bevara …

Vad är sant och vem kan Angelika egentligen lita på?

Ringen i kråkslottet är en spännande och tankeväckande barn- och ungdomsbok om vänskap, hemligheter och förvridna sanningar.

 

BTJ ger boken ett bra betyg.

”[…] Ringen i Kråkslottet är en fristående fortsättning på Ängeln i London (2020). Angelika har precis åkt hem till Sverige från England och allt är plötsligt annorlunda. Hennes bästis Stella ignorerar henne och hon börjar umgås med den nya killen Valentin, som har flyttat in i det kusliga grannhuset, Kråkslottet. Snart står det klart att Kråkslottet vilar på stora hemligheter och Angelika blir snabbt indragen i ett mysterium.

Valentins morbror har förbjudit honom från att ta hem kompisar och Angelikas farmor pratar om en ring som ligger gömd någonstans i Kråkslottet. Kort därefter hittar de en mystisk karta på vinden. […] det är en spännande deckare med snabba vändningar och målande beskrivningar. Mystiken och det fina vänskapsbandet mellan
Angelika och Valentin håller en trollbunden från första sidan. […] ”

Lektör Erika Granström, BTJ-häfte nr 19, 2023

 

Författare: Charlotte Ekbom
ISBN: 9789180920131
Bandtyp:

Hårda pärmar


Provläsning: Ringen i kråkslottet
Passar åldern: 9-12
Antal sidor:

239

 • Order av lagervaror packas nästkommande vardag.
 • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
 • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.
 • Varor som är markerade med ”Beställningsvara med längre leveranstid” levereras vanligtvis inom 2-3 veckor.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

Vikt 0.390 kg

9 recensioner av Ringen i kråkslottet

 1. Chanette Andersson

  Lite större bokstäver så gör boken mer lättläst. Jag skulle vilja säga att denna även funkar till lite äldre ungdomar också.
                                  *💍*
  Välskriven spänningsroman för ungdomar med ett bra flow i texten & bra beskrivna miljöer utan att det blir för övermäktigt. Karaktärerna känns också trovärdiga.
                                 *💍*
  En dos mysterie med en dos historik ,i en härlig mix av spänning

 2. Mimmi

  Mycket välskriven och otroligt spännande bok! Väldigt fin och bra beskrivning av miljö och personerna i boken, man var verkligen där och man ville läsa vidare hela tiden! Boken passar lika bra för vuxna som för ungdomar!

 3. Maria Johansson

  Jag fick äran att läsa och recensera denna boken. Det är en fristående fortsättning på Ängeln i London som jag tyckte mycket om. Den här var lika bra och spännande. Jag tycker att boken passar för både barn och vuxna.

 4. @karinaskerinforfattare

  Jag har läst Ringen i kråkslottet av Charlotte Ekbom, boken är utgiven av Idus förlag 2023. Inget är sig likt sedan Angelika kom hem från London. Visst är det mysigt att mamma, pappa och Angelika är tillsammans igen alla tre. Men farmor ligger på sjukhuset, bästisen Stella behandlar Angelika som luft och i grannhuset händer det mystiska saker. Valentin, en ny kille på skolan blir mobbad och det visar sig att han är nyinflyttad i det kusliga grannhuset som kallas kråkslottet. Angelika och Valentin blir vänner och tillsammans försöker de lösa mystiska gåtor som de upptäcker i kråkslottet … Ringen i kråkslottet är en bok som innehåller spänning, hemligheter, relationer, mobbning, vänskap, saknad och sjukdom. Boken har fina och rikliga miljö – och karaktärsbeskrivningar och är en riktig bladvändare! Ringen i kråkslottet är en fristående fortsättning på Ängeln i London som jag tycker att man ska läsa först. Boken riktar sig till ålderskategorin 9–12 år, men jag tror att många i ålderskategorin 12–15 år också skulle uppskatta den. Boktips!

 5. @stinas_boksida

  Huset bredvid Angelikas hus är ett konstigt hus, ett kråkslott.
  Där bor en gubbe som hon aldrig pratat med.

  Plötsligt en dag flyttar en kille in i huset, Valentin.
  Valentin har det tufft i skolan för mobbarna är på honom varje dag.
  Men en dag säger han till Angelika att han vill visa henne något spännande.

  Det visar sig vara en hemlighet som någon är beredd att göra vad som helst för att bevara…

  Här har vi en otroligt spännande bok. Ett mysterium som är lagom läskig och obehaglig.

  Vänskap, hemligheter och förvridna sanningar.
  Vad ska man tro?

  Jag gillar den fina vänskapen mellan Angelika och Valentin.

  Detta är en riktig bladvändare som har flera oväntade vändningar. Miljöbeskrivningar gör att jag är där med Angelika och Valentin, och känner spänningen och obehaget som de känner.

  En kapitelbok som väcker lite tankar att ta med sig.

  Boken vänder sig till 9-12 år, men tycker den funkar flera år till.

 6. @anettes_lilla_bibliotek

  Angelika har precis kommit hem från London, och inget är som vanligt.
  Bästa kompisen Stella bryr sig inte om Angelika, hon hänger med Mariella istället.
  I klassen går en kille Valentin som har det tufft, mobbarna är på honom varje dag.

  I det egendomliga huset bredvid Angelika bor en gubbe, hon har aldrig pratat med honom och aldrig varit inne i huset.
  En dag får hon syn på Valentin vid huset med en hund.
  Han berättar för Angelika att han har något spännande att visa.
  Tillsammans söker dem och kommer den mystiska gåtan närmare.
  En hemlighet som någon är beredd på att göra vad som helst för att bevara….

  Underbar, spännande, lagom läskig och en tankeväckande ungdomsbok.
  En berättelse man försvinner in i, och läser och läser…..

  Vänskapen mellan Angelika och Valentin är så fin.

  Kapitelbok som är en bladvändare, lättläst och välskriven.

  Här finns spänning, mysterium, hemligheter, förvridna sanningar, mobbing och en fin vänskap.

  Ringen i kråkslottet är en fristående fortsättning på Ängeln i London.

  Rekommendera varmt Ringen i kråkslottet till både vuxna och barn.

 7. Virresbokhylla

  Det här är en riktigt spännande bok för åldern 9 år och uppåt.

  Den här boken fångade verkligen mig verkligen, den är spännande och mystisk.

  Boken har intressanta och en del obehagliga karaktärer.

  Boken är fylld med familjehemligheter, vänskap och familjerelationer.
  Boken tar även upp mobbning och utanförskap.

  En riktig bladvändare som ger dig rysningar.

  Berättelsen är snabb och har lite större text vilket gör den lättläst.

 8. Sarasbokhyllor

  Angelika bor med sina föräldrar i ett hus. Granne är ett kråkslott. Ett hus som det går en del rykten om. Charles som bor där håller sig mest för sig själv. Angelikas bästa vän Stella verkar inte vilja umgås längre. Men Valentin som flyttat in i kråkslottet söker kontakt. Det verkar dock inte helt riskfritt att börja umgås med Valentin då skumma bilar verkar ha koll på dem.
  📖

  Det är fint att återse Angelika, som jag först träffade i boken Ängeln i London. Boken fungerar nog bra att läsa fristående också men jag tycker att man ska läsa båda. Då får man en djupare förståelse för saker som hänt tidigare.
  📖

  Det här var en spännande bok med fina miljöbeskrivningar. Jag tycker om att läsa om vänskapen mellan Angelika och Valentin men även om hur relationen med Stella ändras. Det här en en thriller för elever från mellanstadiet och uppåt. Slutet är lite sagolikt och inte helt trovärdigt men å andra sidan finns det gott om realistiska böcker och många av eleverna föredrar nog detta.
  📖

  Om mobbning. Om vänskap och relationer. Om familjehemligheter. Om gömda skatter och vänner som saknas. Om oro och rädsla. Om att inte veta vem man kan lita på.

 9. Ann Fagerberg Embretsen

  Ringen i Kråkslottet är uppföljaren till Ängeln i London som kom 2020. Boken går att läsa även om man inte läst den första men det är återblickar till Ängeln i London som man inte fullt kommer förstå. Jag rekommenderar att läsa båda böckerna för de är spännande och bra! I första boken är Angelika i London där pappan arbetade under en period och hon får reda på saker om sin egen historia som påverkar henne mycket. I Ringen i Kråkslottet har det gått några veckor från att hon kom hem från London och hennes bästa kompis Stella pratar inte längre med henne utan umgås istället med de värsta mobbarna som är på den nya killen Valentin. Han är ny granne med Angelika i huset som kallas Kråkslottet där hans morbror Charlie bott länge. Tillsammans dras Angelika och Valentin in i ett mysterium. Varför är vinden låst och vem är den mystiska kvinnan som säger att Angelika ska hålla sig borta från Valentin? Ett mysterium som riskerar bli farligt. Det är en spännande bok och man vill fortsätta läsa för att se hur det går. En bok om familjer, oro för att en närstående ska dö, vänskap, att våga stå på dem utsattas sida och vem man kan lita på och inte.
  Så mitt tips läs Ängeln i London och fortsätt sen med Ringen i Kråkslottet. Angelika och Valentin går i sjuan men boken passar från ca åk 4-8 skulle jag säga.

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.

Beskrivning

Angelika såg upp mot trähuset med mörkbruna fönsterkarmar. På den fallfärdiga verandan stod en sliten rottingfåtölj och ett klockspel hängde från taket. Huset såg ut att vara direkt hämtat ur en otäck saga.

”Tror du det är sant att det spökar i kråkslottet?” frågade hon.

Angelika har aldrig varit inne i det egendomliga huset. Än mindre pratat med gubben som bor där. Men så flyttar Valentin in, en ny kille som mobbarna bråkar med varje dag, och han har något spännande han vill visa Angelika.

Tillsammans kommer de en mystisk gåta på spåren. En flertusenårig hemlighet som hotar att förändra allt. En hemlighet som någon är beredd att göra vad som helst för att bevara …

Vad är sant och vem kan Angelika egentligen lita på?

Ringen i kråkslottet är en spännande och tankeväckande barn- och ungdomsbok om vänskap, hemligheter och förvridna sanningar.

 

BTJ ger boken ett bra betyg.

”[…] Ringen i Kråkslottet är en fristående fortsättning på Ängeln i London (2020). Angelika har precis åkt hem till Sverige från England och allt är plötsligt annorlunda. Hennes bästis Stella ignorerar henne och hon börjar umgås med den nya killen Valentin, som har flyttat in i det kusliga grannhuset, Kråkslottet. Snart står det klart att Kråkslottet vilar på stora hemligheter och Angelika blir snabbt indragen i ett mysterium.

Valentins morbror har förbjudit honom från att ta hem kompisar och Angelikas farmor pratar om en ring som ligger gömd någonstans i Kråkslottet. Kort därefter hittar de en mystisk karta på vinden. […] det är en spännande deckare med snabba vändningar och målande beskrivningar. Mystiken och det fina vänskapsbandet mellan
Angelika och Valentin håller en trollbunden från första sidan. […] ”

Lektör Erika Granström, BTJ-häfte nr 19, 2023

 

Författare: Charlotte Ekbom
ISBN: 9789180920131
Bandtyp:

Hårda pärmar


Provläsning: Ringen i kråkslottet
Passar åldern: 9-12
Antal sidor:

239

 • Order av lagervaror packas nästkommande vardag.
 • Alla varor skickas med Postnord hem till dig eller till utlämningsställe (vid större paket).
 • Leverans med Postnord tar normalt 3-7 dagar.
 • Varor som är markerade med ”Beställningsvara med längre leveranstid” levereras vanligtvis inom 2-3 veckor.

För att ta del av leverans- och köpvillkoren  i sin helhet läs mer här.

Vikt 0.390 kg

9 recensioner av Ringen i kråkslottet

 1. Chanette Andersson

  Lite större bokstäver så gör boken mer lättläst. Jag skulle vilja säga att denna även funkar till lite äldre ungdomar också.
                                  *💍*
  Välskriven spänningsroman för ungdomar med ett bra flow i texten & bra beskrivna miljöer utan att det blir för övermäktigt. Karaktärerna känns också trovärdiga.
                                 *💍*
  En dos mysterie med en dos historik ,i en härlig mix av spänning

 2. Mimmi

  Mycket välskriven och otroligt spännande bok! Väldigt fin och bra beskrivning av miljö och personerna i boken, man var verkligen där och man ville läsa vidare hela tiden! Boken passar lika bra för vuxna som för ungdomar!

 3. Maria Johansson

  Jag fick äran att läsa och recensera denna boken. Det är en fristående fortsättning på Ängeln i London som jag tyckte mycket om. Den här var lika bra och spännande. Jag tycker att boken passar för både barn och vuxna.

 4. @karinaskerinforfattare

  Jag har läst Ringen i kråkslottet av Charlotte Ekbom, boken är utgiven av Idus förlag 2023. Inget är sig likt sedan Angelika kom hem från London. Visst är det mysigt att mamma, pappa och Angelika är tillsammans igen alla tre. Men farmor ligger på sjukhuset, bästisen Stella behandlar Angelika som luft och i grannhuset händer det mystiska saker. Valentin, en ny kille på skolan blir mobbad och det visar sig att han är nyinflyttad i det kusliga grannhuset som kallas kråkslottet. Angelika och Valentin blir vänner och tillsammans försöker de lösa mystiska gåtor som de upptäcker i kråkslottet … Ringen i kråkslottet är en bok som innehåller spänning, hemligheter, relationer, mobbning, vänskap, saknad och sjukdom. Boken har fina och rikliga miljö – och karaktärsbeskrivningar och är en riktig bladvändare! Ringen i kråkslottet är en fristående fortsättning på Ängeln i London som jag tycker att man ska läsa först. Boken riktar sig till ålderskategorin 9–12 år, men jag tror att många i ålderskategorin 12–15 år också skulle uppskatta den. Boktips!

 5. @stinas_boksida

  Huset bredvid Angelikas hus är ett konstigt hus, ett kråkslott.
  Där bor en gubbe som hon aldrig pratat med.

  Plötsligt en dag flyttar en kille in i huset, Valentin.
  Valentin har det tufft i skolan för mobbarna är på honom varje dag.
  Men en dag säger han till Angelika att han vill visa henne något spännande.

  Det visar sig vara en hemlighet som någon är beredd att göra vad som helst för att bevara…

  Här har vi en otroligt spännande bok. Ett mysterium som är lagom läskig och obehaglig.

  Vänskap, hemligheter och förvridna sanningar.
  Vad ska man tro?

  Jag gillar den fina vänskapen mellan Angelika och Valentin.

  Detta är en riktig bladvändare som har flera oväntade vändningar. Miljöbeskrivningar gör att jag är där med Angelika och Valentin, och känner spänningen och obehaget som de känner.

  En kapitelbok som väcker lite tankar att ta med sig.

  Boken vänder sig till 9-12 år, men tycker den funkar flera år till.

 6. @anettes_lilla_bibliotek

  Angelika har precis kommit hem från London, och inget är som vanligt.
  Bästa kompisen Stella bryr sig inte om Angelika, hon hänger med Mariella istället.
  I klassen går en kille Valentin som har det tufft, mobbarna är på honom varje dag.

  I det egendomliga huset bredvid Angelika bor en gubbe, hon har aldrig pratat med honom och aldrig varit inne i huset.
  En dag får hon syn på Valentin vid huset med en hund.
  Han berättar för Angelika att han har något spännande att visa.
  Tillsammans söker dem och kommer den mystiska gåtan närmare.
  En hemlighet som någon är beredd på att göra vad som helst för att bevara….

  Underbar, spännande, lagom läskig och en tankeväckande ungdomsbok.
  En berättelse man försvinner in i, och läser och läser…..

  Vänskapen mellan Angelika och Valentin är så fin.

  Kapitelbok som är en bladvändare, lättläst och välskriven.

  Här finns spänning, mysterium, hemligheter, förvridna sanningar, mobbing och en fin vänskap.

  Ringen i kråkslottet är en fristående fortsättning på Ängeln i London.

  Rekommendera varmt Ringen i kråkslottet till både vuxna och barn.

 7. Virresbokhylla

  Det här är en riktigt spännande bok för åldern 9 år och uppåt.

  Den här boken fångade verkligen mig verkligen, den är spännande och mystisk.

  Boken har intressanta och en del obehagliga karaktärer.

  Boken är fylld med familjehemligheter, vänskap och familjerelationer.
  Boken tar även upp mobbning och utanförskap.

  En riktig bladvändare som ger dig rysningar.

  Berättelsen är snabb och har lite större text vilket gör den lättläst.

 8. Sarasbokhyllor

  Angelika bor med sina föräldrar i ett hus. Granne är ett kråkslott. Ett hus som det går en del rykten om. Charles som bor där håller sig mest för sig själv. Angelikas bästa vän Stella verkar inte vilja umgås längre. Men Valentin som flyttat in i kråkslottet söker kontakt. Det verkar dock inte helt riskfritt att börja umgås med Valentin då skumma bilar verkar ha koll på dem.
  📖

  Det är fint att återse Angelika, som jag först träffade i boken Ängeln i London. Boken fungerar nog bra att läsa fristående också men jag tycker att man ska läsa båda. Då får man en djupare förståelse för saker som hänt tidigare.
  📖

  Det här var en spännande bok med fina miljöbeskrivningar. Jag tycker om att läsa om vänskapen mellan Angelika och Valentin men även om hur relationen med Stella ändras. Det här en en thriller för elever från mellanstadiet och uppåt. Slutet är lite sagolikt och inte helt trovärdigt men å andra sidan finns det gott om realistiska böcker och många av eleverna föredrar nog detta.
  📖

  Om mobbning. Om vänskap och relationer. Om familjehemligheter. Om gömda skatter och vänner som saknas. Om oro och rädsla. Om att inte veta vem man kan lita på.

 9. Ann Fagerberg Embretsen

  Ringen i Kråkslottet är uppföljaren till Ängeln i London som kom 2020. Boken går att läsa även om man inte läst den första men det är återblickar till Ängeln i London som man inte fullt kommer förstå. Jag rekommenderar att läsa båda böckerna för de är spännande och bra! I första boken är Angelika i London där pappan arbetade under en period och hon får reda på saker om sin egen historia som påverkar henne mycket. I Ringen i Kråkslottet har det gått några veckor från att hon kom hem från London och hennes bästa kompis Stella pratar inte längre med henne utan umgås istället med de värsta mobbarna som är på den nya killen Valentin. Han är ny granne med Angelika i huset som kallas Kråkslottet där hans morbror Charlie bott länge. Tillsammans dras Angelika och Valentin in i ett mysterium. Varför är vinden låst och vem är den mystiska kvinnan som säger att Angelika ska hålla sig borta från Valentin? Ett mysterium som riskerar bli farligt. Det är en spännande bok och man vill fortsätta läsa för att se hur det går. En bok om familjer, oro för att en närstående ska dö, vänskap, att våga stå på dem utsattas sida och vem man kan lita på och inte.
  Så mitt tips läs Ängeln i London och fortsätt sen med Ringen i Kråkslottet. Angelika och Valentin går i sjuan men boken passar från ca åk 4-8 skulle jag säga.

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *.

Fler böcker av Charlotte Ekbom

Arrow_pink
01 /
Arrow_pink
Arrow_pink
01 /
Arrow_pink

Författare