Franks restaurang är en kapitelbok för 6–9 år av författaren Michael Wiander och illustratören Linnea Boxer. Boken ges ut i april och handlar om att drömma stort, hantera motgångar och framför allt – laga mat! 

– Min förhoppning med boken är att allt fler barn ska inspireras att våga ställa sig i köket och fixa middagen på egen hand. Barn kan laga mat – inget är omöjligt. I detta spännande äventyr lär sig läsaren matlagningens grundtekniker på ett pedagogiskt vis och boken är sprängfylld med olika recept, säger Michael Wiander.  

Författaren är egenföretagare och föreläser på temat kreativt skrivande för grundskolan. Han har även gett ut två andra bokserier på Idus förlag, Dexter Olsson Adventures och Schackklubben Draken

– Som författare har jag fastnat för konceptet ”Factasy”, äventyrsböcker med fakta för barn. I tidigare barnböcker har jag kombinerat spänning med geografi, historia och schack. Med Franks restaurang är det äntligen dags för mat-temat, och detta till stor del tack vare den fantastiska illustratören och foodien, Linnea Boxer!