Bli en grönare hemmasommelier är en receptbok för alla som är nyfikna på att lära sig kombinera mat och vin, av författaren och sommelieren Jenny Roshage-Theander. Boken ges ut i december 2024 och guidar läsaren genom mat- och vinkombinationer, ger en bakgrund till de vanligaste vintyperna samt recept som utökar din vegetariska repertoar.

– Många har idag blivit duktiga på att laga god mat hemma men att våga kombinera ihop med vin känns för skrämmande. Att dessutom addera vegetarisk mat i ekvationen tycker många är svårt. Jag menar att god mat och dryck är till för alla – därför vill jag på ett enkelt sätt lära andra hur man kombinerar mat och vegetarisk mat, säger Jenny Roshage-Theander.

Författaren bor i Stockholm och arbetar till vardags som project manager hos en vinimportör. Hon har tidigare gett ut Bli en hemmasommelier, som i samma anda lär läsaren om vin och mat.

– Denna upptäck, att drycken kan förvandla en måltid från god till oförglömlig, är något jag brinner för att dela med andra. Vin är inte bara en dryck, det är en konversation