Den vita anden är en spännande kapitelbok för 6–9 år av författaren Åsa Öhnell, med illustrationer i svartvitt av Francisca Sampaio. Boken ges ut i november och handlar om hur tvillingarna Tyra och Hugo hjälper en spökande ande att få ro.

– Det kommer så många negativa rapporter om barn och läsning. I en värld med konkurrens från skärmar av olika slag behöver barn böcker som verkligen lockar dem att läsa vidare. Korta kapitel, igenkänning, lagom kusligt och tillräckligt spännande! säger Åsa Öhnell.

Författaren har en bakgrund som lärare och översättare och gör många författarbesök på skolor och bibliotek. Illustratören Francisca Sampaio har tidigare arbetat på bokförlag i Portugal. Sedan sin flytt till Sverige 2016 har hon frilansat som illustratör och utbildar sig just nu till undersköterska.

– Jag är övertygad om att världen blir en bättre plats genom att vi fokuserar mer på det positiva än det negativa, utan att för den skull blunda för problem. Därför försöker jag förmedla positiva känslor i mina böcker, oavsett genre. När berättelsen är slut ska läsaren ha ett leende på läpparna, säger Åsa Öhnell.