Pressmeddelande mars 2023

Det går åt ganska mycket tejp är en bilderbok för 3-6 år av debuterande författaren Anna Lindholm och illustratören Josephine Ekdahl. Boken ges ut i mars 2023 och handlar om Elis som blir bjuden på kalas. Men han gillar inte stök och smällande ballonger utan vill hellre vara hemma och bygga på sitt slott.

– Jag ville skriva en bok som står på det tysta, försiktiga barnets sida. En bok som liksom håller barnet i handen och säger ”fortsätt vara precis den du är”. Det är ju en evolutionär strategi att inte alla föds extroverta och med en drivkraft att höras och ta för sig. Vem hade velat leva i en sådan värld, säger Anna Lindholm.

Med boken vill upphovspersonerna visa känsliga, tysta och funderande barn att de har en värdefull personlighet. Förmågan att lägga märke till detaljer, lyssna, analysera och vara kreativ är något att vara stolt över.

– I mina illustrationer försöker jag förmedla både stora och små känslor, och strävar efter att bilderna ska vara livliga och intressanta att titta på, säger Josephine Ekdahl.