Världens blygaste igelkott är en bilderbok för 3–6 år av författaren Chandani Karnik och illustratören Hanna Petersson. Boken ges ut i början av februari och handlar om att börja skolan, känna sig udda och vara rädd för att ingen ska vilja bli ens vän.  

– Igelkotten Ina är nervös inför att börja i en ny klass. Hon har nämligen en stor hemlighet och är rädd att ingen kommer vilja bli hennes vän om sanningen kommer fram. Men när hon möter några klasskompisar som förstår hur det är att känna sig udda, inser Ina att hon inte är ensam och vågar för första gången börja vara sig själv, säger Hanna Petersson. 

Författaren Chandani Karnik bor i Brooklyn i New York och jobbar även som copywriter. Illustratören Hanna Petersson har skapat berättande bilder så länge hon kan minnas och jobbar utöver illustratör även som Art Director. Chandani och Hanna träffades när Hanna studerade reklam i New York. 

– Alla har en liten Ina inom sig. Jag med. Men när jag är med mina vänner så känns världen runtom inte lika läskig längre, säger Chandani Karnik.