Adlibrispriset är läsarnas bokpris och delas ut i nio kategorier. Vinnarna utses av bokälskare runt om i landet som röstar på sin favorit bland tio nominerade böcker i varje kategori. Kokbok för gamers : Mission completed, utgiven av Idus förlag 2023, är nominerad i kategorin Årets ungdomsbok. Röstning pågår 30 november – 14 december 2023. Vinnarna tillkännages torsdag 25 januari 2024.

Rösta här
.

– För att bli bra inom e-sporten krävs snabba reaktioner och att man har en dator med hög prestanda. Men vad spelar det för roll om datorn är maxad om inte spelaren är det, säger författaren Karin Tuvell. Hon är bland annat lärare, kock, personlig tränare och kostrådgivare som vill få spelande ungdomar att förstå vikten av en bra kost och träning.

Kokbok för gamers: Mission completed – Vad spelar det för roll om datorn är maxad om inte spelaren är det? Den nya kokboken för gamers lyfter dig till Top Level!

Med 70 helt nya recept får e-sportare och gamers möjlighet att näringsoptimera för att bli bättre och bäst! Boken tar läsaren genom en värld av vad som behövs för kroppens byggmaterial, hjärnans bränsle, visuell snabbhet, rörelse och reaktion. Som tidigare versioner används här gamingspråket med glimten i ögat, här även med lite latinska begrepp och citat.

Föregångarna, de smått legendariska Kokbok för gamers som inte orkar (2016) och Kokbok för gamers som inte orkar 2.0 (2017), är båda förärade med stipendier från Sveriges läromedelsförfattare år 2016 och 2019.

Kokbok för gamers som inte orkar 2.0 var ärofullt nominerad till Publishingpriset 2018 och hittills har kokboken hittat hem till 20 000 användare!

Om Adlibrispriset

Adlibrispriset instiftades 2019 för att hylla författarnas förmåga att berika våra liv med sina berättelser. Priset delas i år ut i 9 kategorier: Årets barnbok 0–6 år, Årets barnbok 6-12 år, Årets ungdom, Årets roman, Årets deckare, Årets facklitterära bok, Årets kokbok, Årets feelgood samt Årets debut. En jury bestående av anställda på Adlibris har valt ut tio nomineringar i respektive kategori. Nomineringen baseras på försäljning, popularitet, potential, och att boken har getts ut i Sverige under 2023. Bokälskare runt om i Sverige röstar fram sina favoritböcker, och den bok som får flest röster inom varje kategori tilldelas sedan Adlibrispriset för angiven kategori.

Pressmaterial:
För omslagsbild, klicka här.
För pressbild på Karin Tuvell, klicka här.