Ringen i kråkslottet är en kapitelbok av Charlotte Ekbom, författaren bakom flera fängslande böcker för barn, ungdomar och vuxna. Boken ges ut i augusti 2023 och är en gripande berättelse genom hemligheter, lögner och sanningar.

– Unga översköljs idag av budskap från olika håll och det är svårt att veta vad som är sant. Jag ville utforska vad hemligheter och lögner, nya som gamla, kan göra med oss och vad som händer när vi väljer att tro på dem, säger Charlotte Ekbom.

Ringen i kråkslottet möter vi Angelika, en 12-årig tjej som känner sig ensam. När en ny kille, Valentin, flyttar in i grannhuset öppnas dörrarna till det egendomliga, skrämmande kråkslottet. Tillsammans upptäcker de en flertusenårig hemlighet som någon visar sig vara beredd att bevara till varje pris. Men vad är sant och vem kan Angelika egentligen lita på?

Det här är Sollentunabon och trebarnsmamman Charlotte Ekboms femte utgivna bok, på Idus Förlag har hon tidigare gett ut Ängeln i London. När hon inte skriver böcker jobbar hon som frilansskribent, content manager och hjälper företag med marknadsföring.

– Med ungdomsromanen Ängeln i London tog jag klivet mot att skriva för slukaråldern och det följer jag nu upp med Ringen i kråkslottet. Min önskan är att ge läsarna en spännande berättelse, full av oväntade vändningar som gör den svår att lägga ifrån sig, men som också berör och väcker tankar, säger Charlotte Ekbom.