Jag satt i ett litet rum på Barn- och ungdomspsykiatriska avdelningen i Kisa. Olof tittade tyst på mig och sedan ner i det lilla anteckningsblocket. Under en lång stund pillade jag på mina silverringar, lät dem snurra hundratals varv runt fingrarna. Det minsta lilla intryck och varje liten tanke slogs om min uppmärksamhet. Detta pågår i oändlighet, hela tiden, dygnet runt, hela tiden, utan paus. Inte en enda jävla paus. Kanske inte så underligt att man blir lite trött ibland, va?
Idag är jag en framgångsrik entreprenör och många delar av min adhd är numera en drivkraft och en tillgång, även om det fortfarande är en daglig kamp. Det här är min berättelse om att växa upp med ett kreativt kaos i hjärnan och storslagna drömmar, men det är också en historia som kantas med våld, destruktivitet, identitetssökande, ropen på hjälp men framför allt om den gränslösa kärleken.
BTJ ger boken ett bra betyg.
”Mirre Senneheds självbiografi Bokstavsbarn handlar om hur det kan vara att växa upp med adhd. […] Det dröjde tills hon var femton år innan hon blev utredd för adhd. Efter gymnasiet jobbade Mirre Sennehed som klubbarrangör, men mådde så dåligt att hon självmedicinerade med amfetamin och alkohol. Efter en överdos på en efterfest bestämde hon sig för att söka hjälp och fick tid hos en psykolog på vårdcentralen. I boken varvas psykologsamtal med tillbakablickar på hennes liv. Bokstavsbarn är en ambitiös och självutlämnande bok som säkert kan intressera många, kanske främst unga, läsare.”
Lektör Anna Sjöberg, BTJ-häfte nr 11, 2023
Marita Forsman –
Mirre Sennehed berättar här på ett lättlästa förståeligt sätt hur det är att växa upp med en hjärna som alltid är ett virrvarr av tankar . Där i stort sett ingen förstår varför hon inte kan sitta still eller varför hon alltid kommer i konflikt m allt i alla. Hur hon kämpar med ångest o självförnekelse men hur livetkan vända med lite förståelse .
En oerhört intressant bok för oss alla.
Bokstavsbarn är inte dumma i huvet.
Adhd kan va både en destruktiv kraft men även en konstruktiv kraft med ett driv som vi ” normalstörda” inte alltid besitter i samma mängd . Läs den, ta lärdom av hennes upplevelser, o se vad ett” bokstavsbarn” kan. Rekommenderar denna bok å det varmaste!
Marita Forsman –
En oerhört berörande bok om hur Mirre upplever det att växa upp med hjärna som ständigt tar in flera intryck än vi ” normalstörda” gör.
Hon återger sin uppväxt med ett otroligt belysande skriftspråk som gör det lätt att förstå. Rekommenderas varmt , en varm o utlämnande berättelse om en ung tjejs inre kamp att överleva med adhd
Madelene –
Inspirerande att få ta del av Mirres kamp och resa att växa upp med adhd. Jag fick en fördjupad förståelse hur fel det kan gå när man inte får rätt stöd och förståelse från sin omgivning att hantera ett ”handikapp” som inte syns utanpå. Men även hur bra det kan bli när man får rätt stöd och verktyg. Mirre har ett väldigt beskrivande sätt som gör att man verkligen känner med henne och kan sätta sig in i hur hon mådde och hur det snurrar runt i huvet, så det blir både skratt, gråt och en hel del igenkänning. Boken bör verkligen läsas av både de som har adhd men även ”normalstörda”då vi alla har någon i vår närhet som har adhd, så kan vi få lite mer förståelse för det och hur vi kan finnas som stöd är det guld värt. Du är grym Mirre! <3
Anonym –
Önskar alla trasiga unga tjejer kunde få denna boken i handen, att deras trygga person skulle säga ”snälla läs denna boken”, och att de skulle göra det för den personen. Så att de kanske slapp gå igenom helvetet och tillbaka. Att varenda bup-enhet i hela landet kunde ge den till unga tjejer som mår dåligt, att varenda skola, varenda sockärring och polisassistent och fältare och behandlingsassistent och ambulanssjuksköterska och läkare på akuten och tanten i kassan på willys, att varenda människa skulle ha den, ha läst den, och kunna ge bort den till alla de unga tjejerna som känner precis som du och jag känt Mirre. Tack för denna boken, du sätter ord på det på ett sätt jag inte trodde var möjligt.