Åren i ambulansen är en roman som är inspirerad av verkliga händelser, av författaren Krister Johansson. Boken ges ut i slutet av september och än en gång får vi möta huvudkaraktären Adam, vars minnen från åren i ambulansen skildrar både drabbande livsöden och personalens dagliga utmaningar.

– Vi får följa huvudpersonen Adam under hans första år som pensionär när han tänker tillbaka på ambulansuppdrag som för evigt har en given plats i hans minne. Skrämmande och tragiska uppdrag poppar upp för hans inre syn i takt med årstidernas växlingar, men även de lite dråpliga och annorlunda, säger Krister Johansson.

Författaren är numera pensionär efter att själv ha arbetat 35 år som narkossköterska i ambulans. Åren i ambulansen är hans andra bok och den fristående uppföljaren till I ambulansen, bakom kulisserna. Båda böckerna är inspirerade av verkliga händelser.

– Jag vill visa hur det är att arbeta som ambulanspersonal och de utmaningar arbetet för med sig och förmedla den enorma bredden av uppdrag ambulanspersonalen dagligen ställs inför.