Du förstår teoretiskt hur du ska göra för att bygga ditt personliga varumärke, sälja dina böcker och nå ut till skolan – men hur gör du praktiskt?

Du sitter och ruvar på en hisspitch men har aldrig riktigt vågat ta för dig och säga den högt. Vi hjälper dig att våga!

Den här workshopen är ett heltäckande erbjudande av våra fristående kurser om att nå ut till skolan, att sälja böcker och bygga sitt varumärke som författare. I den här kursen har vi skapat extra mycket utrymme att praktisera de olika teorierna.

Du får lära dig mer om olika aktiviteter för att marknadsföra din bok före, under och efter lansering.

När du lämnar workshopen har du dessutom med dig en slipad hisspitch redo att möta världen.

Pris: 10 000 kr (ex moms)

Kursens innehåll

Att bygga sitt varumärke som författare:

 • Hur profilerar jag mig som författare?
 • Vad innebär det att vara ute och synas?
 • Hur får jag butiker att vilja ta emot mig?
 • Vad gör jag om jag inte har tid att vara ute och synas?
 • Hur ska jag tänka kring sociala medier?

Om att få till köpet:

 • Vad är en hisspitch?
 • Hur säljer jag in min bok?
 • Hur får jag till ett köp?

Om att nå ut i skolan:

 • Vad innebär det att nå ut till skolor?
 • Hur gör jag för att få kontakt med skolor?
 • Hur går ett författarbesök till?
 • Vad kan jag göra för att skolor ska vilja läsa och använda min bok i undervisningen?
 • Vad är en lärarhandledning och hur skapar jag en?

Kursanmälan

Idus förlag

Göteborgsvägen 3A
44330 Lerum

Telefon

031-7620899

Idus förlag

Göteborgsvägen 3A
44330 Lerum

Telefon

031-7620899

Våra kursledare

Elisabeth Grunditz

Vd

I sin roll som vd har Elisabeth ett ansvar för att skapa rätt förutsättningar för Idus att hjälpa författare att nå ut med sina berättelser. Hon jobbar med marknadsföring, sälj och kontakter med förlagets samarbetspartner. Tidigare har Elisabeth jobbat som pr-konsult och kommunikatör.

Åsa Norén

Säljansvarig

I sin roll som säljansvarig ansvarar Åsa för kontakten med både nya och gamla återförsäljare. Hon jobbar också med rådgivning, kampanjer och events. Åsa har tidigare drivit eget företag där hon bedrev kursverksamhet och rådgivning.