Sigge räddar en katt är en bok för 6–9 år skriven av författaren Frida Krantz. Boken ges ut i mitten av november och handlar om mod, vänskap och att inte döma så snabbt.  

– Jag tycker att det är viktigt att så tidigt som möjligt lära sig att man ska skapa sig en egen åsikt och inte lyssna blint på vad andra säger. Min farfar lärde mig att inte alltid tro på allt som sägs om andra människor, för precis som för Sigge i boken, så är det kanske inte alltid så illa som man tror, säger Frida Krantz.  

Författaren är kommunarkivarie och bor på landet i Vetlanda, där hon ägnar sig åt utomhusbad året runt. Hon är uppvuxen i Värnamo och har även bott i England i många år. 

– När jag växte upp fanns det många ”läskiga gubbar”, eller ibland tanter, som man hörde historier om. Någon ”visste” att de avskydde barn, var elaka mot barn och så vidare. I de allra flesta fall stämde det inte. Huvudbudskapet är att man inte ska vara så snabb att döma. Att saker ibland inte är alls så illa som de verkar. Det är också en bok om mod och vänskap.