Pressmeddelande mars 2023

Härma naturen är en faktabok om djur och natur för 9–12 år av författaren Håkan Borgström. Boken ges ut i mars 2023 och i den får läsaren ta del av en massa uppfinningar som människan skapat genom att efterlikna naturens olika smarta drag.

– Tänk dig att du kan ha kläder som reparerar sig själva i stället för att slängas, att vi kan skapa betong från korallers sätt att leva eller bygga hus som termiter och som inte behöver värmas! Den smarta naturen har massor av fiffiga lösningar som vi kan härma och använda. I boken Härma Naturen har jag samlat massor av exempel på saker som vi kan kopiera. Vi behöver alla bli härmapor, säger Håkan Borgström. 

Boken Härma naturen är skriven för alla som är nyfikna på naturens smarta lösningar på problem. Förutom att skriva böcker arbetar författaren som vetenskapsjournalist och kommunikatör på Naturhistoriska riksmuseet.

– Budskapet med boken är ett anti-klimat-depp. Det går att fixa massor av problem om kikar på hur naturen gör och har gjort i miljarder år, säger Håkan Borgström