Ålen Åkes långa resa är en bilderbok för 3-6 år, av författaren Karin Askerin och illustratören Hanna ingvarsson. Boken ges ut i september 2022 och handlar om den utrotningshotade ålen.

– Jag hoppas att de som läser boken ska njuta av berättelsen samtidigt som de får kunskap om ålens spännande livscykel, säger Karin Askerin.

Tidigare böcker av författaren är kapitelboken L+OVE=LOVE och pekböckerna Vem låter om natten? I skogen och Vem låter om natten? I parken. Till vardags arbetar Karin Askerin som förskollärare.

– Jag jobbar på en mångkulturell förskola och för mig är böcker ett otroligt viktigt redskap i förskolan. Genom böcker får barn inte bara språket, utan också kunskap om djur, växter, stjärnor, stjärnfamiljer, kulturer, funktionsvariationer, genus, sorg och mycket annat som få dem att förstå omvärlden.

Om Idus förlag

Idus förlag har gett ut böcker i över tio år. I dag är det Sveriges fjärde största barnboksförlag med växande antal titlar även för vuxna. Idus hjälper författare att nå ut med sina berättelser och möjliggör för fler barn, unga och vuxna att hitta glädjen i att läsa.

Karin Askerin