Monsterhunden Dante är en illustrerad kapitelbok för 6-9 år av debuterande författaren Pia Hansen och illustratören Nora Segerdahl. Boken ges ut i juni 2023 och handlar om omplacering av djur, oväntad vänskap, och om att man aldrig ska döma någon på förhand.

– Jag vill ge hundar som behöver omplaceras en berättelse och en chans till ett nytt liv. Dante var en omplaceringshund som jag tog hand om. Han var besvärlig och skrämmande, men en otrolig vän och beskyddare när vi lärt känna varandra. Dante är den hund som lärt mig mest om hundar, säger Pia Hansen.

Till vardags arbetar författaren som vikarie inom skola och barnomsorg samt lärarassistent. Vid sidan om uppdragen som barnboksillustratör arbetar Nora Segerdahl som säljare på Akademibokhandeln.

– Det blev väldigt populärt att skaffa hund, särskilt under pandemin, men då många inte kan ta hand om sina hundar så omplaceras de vilket ofta resulterar i trauma. Min förhoppning med ”Monsterhunden Dante” är att man ska kunna se situationen från både Fredriks och Dantes perspektiv, vilket jag tycker att Pia verkligen har lyckats med i sin text som var otroligt rolig att illustrera till, säger Nora Segerdahl.