Pressmeddelande den 20 februari 2023

De första dinosaurierna är en illustrerad faktabok för 9–12 år av författaren och illustratören Stavros Svensson Kundromichalis. Boken ges ut i februari 2023 och beskriver över 50 olika dinosaurier, deras historia och världen de levde i. De flesta nämns för första gången i en dinosauriebok på svenska.

– Den här boken har jag drömt om sen jag var liten. En bok tillägnad de dinosaurier man bara läste en mening om här och där men aldrig riktigt fick se, säger Stavros Svensson Kundromichalis.

Till vardags jobbar författaren och illustratören med kommunikation och gör debut med boken ”De första dinosaurierna”. Han skapa världar och berättar historier med hjälp av illustrationer med utdöda djur och särskilt dinosaurier som ständig inspirationskälla.

– Jag hoppas att boken ska få flera barn att bli intresserade av jordens historia, sätta igång fantasin och bredda bilden av hur en dinosaurie kan ha sett ut och betett sig, säger Stavros Svensson Kundromichalis.

Idus förlag hjälper författare att nå ut med sina berättelser. Förlaget har en bred utgivning men också en nischad utgivning om aktuella och svåra ämnen. Tillsammans med dess imprint Stellar och Visto förlag, gav Idus ut närmare 280 titlar under 2022.