Pressmeddelande den 25 januari 2023

Allt är nytt hos Alma är en bilderbok för 3-6 år av författaren Lina Lennartsdotter Elmblad och illustratören Anna Strindberg. Boken ges ut i slutet av januari 2023 och Allt är nytt hos Alma är en varm bok om förändringar, skilsmässa och flytt.

– Jag hoppas att historien om Alma ska vara en liten tröst till både barn och föräldrar som står inför förändringar i livet, som en separation är. Att den också kan locka fram samtal om det svåra, läskiga nya, säger Lina Lennartsdotter Elmblad.

Lina Lennartsdotter Elmblad är född 1979 i byn Östavall. Lina har tidigare arbetat som socionom, men driver sedan 2014 eget företag samt ägnar mycket tid till sitt skrivande. 2021 debuterade Lina med barnboken Tjejer får ju inte tacklas hos Idus förlag samt novellsamlingen Liljekonvaljens väg 118 hos Visto förlag. Både författare och illustratör bor i Bergeforsen i Timrå kommun.

– Detaljrikedom och finurligheter är ledord när jag illustrerar. Att få illustrera bilder till böcker är verkligen en dröm som besannats och jag är så tacksam för den möjligheten. Att dessutom få göra det med den fantastiska författartalangen Lina Lennartsdotter Elmblad är en riktig bonus, säger Anna Strindberg.

Idus förlag hjälper författare att nå ut med sina berättelser. Förlaget har en bred utgivning men också en nischad utgivning om aktuella och svåra ämnen. Tillsammans med dess imprint Stellar och Visto förlag, gav Idus ut 280 titlar under 2022.