Idus förlag lanserar tävlingen ”Barn välkomnar barn” och kommer att ge ut en bok med samma titel senare i år. Genom att skicka in tävlingsbidrag i form av texter och bilder får barn själva komma till tals och välkomna nyanlända till Sverige. De vinnande bidragen kommer att utgöra bokens innehåll.

– Vi genomförde tävlingen 2015 som en följd av de stora flyktingströmmar som kom till Sverige då. Med tanke på kriget i Ukraina och alla som nu tvingas på flykt känns det angeläget att återigen möjliggöra för barn att samtala om integration, öppenhet och gemenskap genom att skicka in bidrag till en ny version av boken Barn välkomnar barn, säger Elisabeth Grunditz, vd på Idus förlag.

Tävlingen riktar sig främst till barn i åldern 6–15 år och pågår från den 1 april till den 31 maj 2022. Det är tillåtet att tävla både enskilt och i grupp. Totalt kommer cirka 20 bidrag väljas ut som vinnare och utgöra innehållet till Barn välkomnar barn. Boken kommer att finnas till försäljning.

– Första utgåvan av boken Barn välkomnar barn genererade över 700 tävlande bidrag. Vi fick in många fina berättelser om samtal som genomförts bland barn och på skolor runtom i hela landet, säger Ulrika Slottner, förläggare på Idus förlag och grundare av tävlingen.

Idus förlag ger ut barn- och ungdomsböcker samt böcker om svåra, nischade och aktuella ämnen. Tillsammans med dess imprint Stellar och Visto förlag, gav Idus ut närmare 250 titlar under 2021.

För mer information, kontakta:

Kontakta Elisabeth Grunditz, vd Idus förlag: 072-200 13 54[email protected]

Pressmaterial:

För pressbild på Elisabeth Grunditz och Ulrika Slottner, klicka här

Om Idus förlag
Berättelser hjälper människor att bearbeta, förstå och gå vidare. Det är viktigt för både drabbade och omgivning. Därför ger Idus förlag ut böcker om aktuella, svåra och nischade ämnen. Vi hjälper författare att nå ut med sina berättelser och möjliggör för fler barn, unga och vuxna att hitta glädjen och trösten i att läsa.