Loves superbesvärliga bajskorv som inte vill komma ut är en lätt bok om ett svårt ämne som har hjälpt många barn i Sverige med superbesvärliga bajskorvar – både i hemmen och på förskolor. Nu ges boken ut på tyska och kommer inledningsvis att tillgängliggöras inom DACH-regionen (Tyskland, Österrike, Schweiz) via e-bokstjänsten Lylli.

– Det finns många barn idag som mår dåligt och lider av förstoppning. Det är viktigt att förebygga detta ganska onödiga hälsoproblem. Därför är jag jätteglad att boken nu slår internationell mark med ökad chans att fortsätta hjälpa barn och deras föräldrar att prata om och förebygga besvär, säger Carin Johansson. 

Carin Johansson är utbildad samhällsmiljövetare och debuterade 2019 med boken Loves superbesvärliga bajskorv som inte vill komma ut. Henry Johannes har illustrerat bilderna.  

– Vi är otroligt glada och stolta att för första gången ge oss ut på den tyska marknaden. Nu hoppas vi att boken med sitt pedagogiska och lättsamma sätt ska få hjälpa ännu fler stora och små, säger Elisabeth Grunditz, vd på Idus förlag.