Pressmeddelande den 15 december 2022. 

Ante – F som i Flytt och Flaskpost är en kapitelbok för barn i åldern 6-9 år skriven av författaren Mikael Rosengren. Boken ges ut i december 2022 och handlar om att flytta och vara ny i klassen. Om osäkerheten, förväntan och pirret inför en förändring. För Ante som ska flytta känns det kul och spännande men också nervöst och lite osäkert. Och hur hanterar man en ny vänskap?

– Att byta miljö eller klass kan vara utmanande på många sätt. Det kan vara kul och spännande. Och det kan vara jättejobbigt. Kan man få nya kompisar? Behålla de gamla? Och hur pratar man ens med någon man inte känner? säger Mikael Rosengren.

Mikael Rosengren är en glad och produktiv 52-årig tvåbarnsfar från Bromma som varvar sin yrkesverksamma tid mellan att producera storytelling inom utbildning, barnlitteratur och musik. Han älskar att pyssla i sin kolonistuga och trädgård, laga och äta god mat. Mikael har gett ut dryga dussinet tryckta böcker och cirka 100 ljudböcker inom verksamheten Sagobubblan.

– Och hur ska man agera om man själv får en ny klasskamrat? Min förhoppning är att den här boken upplevs som kul, spännande och igenkännande samtidigt som den t ex i skolan är ett perfekt högläsningsval, eller lånahem-alternativ för åldrarna 7-11 år. Som ett lustfyllt och inspirerande verktyg om detta supervanliga och viktiga ämne, säger Mikael Rosengren.

Idus förlag hjälper författare att nå ut med sina berättelser. Förlaget har en bred utgivning men också en nischad utgivning om aktuella och svåra ämnen. Tillsammans med dess imprint Stellar och Visto förlag, gav Idus ut närmare 250 titlar under 2021.