Kim & Hilma: Jordgubsstjuven är en bilderbok för 3–6 år av författarna Kristina Murray Brodin och Leo Brodin och illustratören Joanna Schmidt. Boken ges ut i början av november och handlar om jakten på en jordgubbstjuv.

– Det här är en bok för barn som gillar roliga och lite spännande böcker. Den handlar om vänskap och samarbete, där Kim och Hilma tillsammans med läsaren ska lista ut vem som har tagit den största jordgubben på tårtan innan tjuven avslöjas i slutet av boken, säger Leo Brodin.

Författaren Kristina Murray Brodin har arbetat som lågstadielärare med barn som är nya i Sverige och som förskollärare. Som pensionär skriver hon fortsatt barnböcker och författarporträtt, men staterar även i filmer och serier. Författare Leo Brodin är journalist och arbetar även på en vikariepool för förskolor – två yrken baserat på hans intresse för skrivande och barn.

– Efter många år i förskolevärlden är jag väl bekant med barnens värld. Jag vill bidra till roliga böcker fulla av mångfald, där så många som möjligt kan känna igen sig, säger Kristina Murray Brodin.

Kim & Hilma : Jordgubbstjuven är den sjätte delen i serien om Kim & Hilma.