Vem är Almas kompis? är en bilderbok för 3–6 år av författaren Hjalmar Staf och illustratören Ammi Thoresson. Boken ges ut i mitten av februari och handlar om Alma, vars bästa vän har flyttat. Nu längtar hon efter en ny bästis. Men hur hittar man vänskap egentligen?   

– Vänskap kan vara svårt och komplicerat, men ofta har vi kompisar närmare än vad vi tror. I den här bilderboken berättar vi på ett äventyrligt och hoppfullt sätt vilka vägar vänskap kan ta, säger Hjalmar Staf.    

Utöver skrivandet jobbar författaren som forskare. Detta är hans andra bilderbok utgiven på Idus förlag, som även den illustrerades av Ammi Thoresson. Illustratören jobbar till vardags som personlig assistent, och driver en enskild firma med bildskapande.  

– Min förhoppning som illustratör till denna bok är att bilderna kan hjälpa till att förmedla, förstärka och kommunicera känsloyttringarna som karaktärerna går igenom och uppmuntra läsaren att själv reflektera och sätta ord på sina känslor kring det som sker, säger Ammi Thoresson.