Pressmeddelande den 1 december 2022 

Hjälp! Ägget är borta är en bilderbok för 3-6 år skriven av författaren Sara Åhlström och illustratören Rickard Blom. Boken ges ut i november 2022 och handlar om hur fint kejsarpingvin-pappor tar hand om sina ägg.

– Jag tycker att kejsarpingviner är otroligt fascinerande. När jag lärde mig att kejsarpingvinpappor ruvar på ägget utan mat i två månader ville jag genast skriva den här boken. Wow, vilka superpappor, säger Sara Åhlström.

Författaren Sara Åhlström jobbar som webbredaktör och tycker om yoga, springa och att läsa böcker på fritiden. Sara älskar att skriva om djur och Hjälp! ägget är borta är hennes tredje utgivna bok hos Idus förlag. 

– Boken handlar om mamma Harriet som ska åka iväg och jaga fisk medan pappa Harry ska ruva på deras ägg i två månader. Under tiden blir Harry hungrig och lämnar ifrån sig ägget en stund, och plötsligt är det borta. Som  tur är finns det andra pappor som ställer upp och hjälper Harry att leta, säger Sara Åhlström.

Idus förlag hjälper författare att nå ut med sina berättelser. Förlaget har en bred utgivning men också en nischad utgivning om aktuella och svåra ämnen. Tillsammans med dess imprint Stellar och Visto förlag, gav Idus ut närmare 250 titlar under 2021.