Pressmeddelande den 20 februari 2023

Lilla brädspelsboken är skriven av författaren Jan-Erik Ullström och illustrerad av Emmelie Salomonsson. Boken ges ut i januari 2023 och innehåller tio olika spel som syftar till att stimulera fantasin och uppmuntra till att ha kul tillsammans.

–  Den här boken är precis vad den heter, en liten brädspelsbok. Den innehåller tio väldigt olika spel, så du kommer säkert att hitta din favorit. För vad sägs om ett spel där du ska sjunga med stängd mun? Eller ett där du ska hitta på nya ord. Det finns till och med ett spel som går ut på att bygga ihop en robot, säger Jan-Erik Ullström.

Jan-Erik Ullström är född 1977 och har sedan författardebuten 2011 gett ut flertalet böcker i genrer som sci-fi, fantasy, thriller, feelgood, lärande barnböcker och sagoböcker. Han skriver även manus för TV och är en aktiv föreläsare i skolor och föreningar.

– Som illustratör har jag ett varierande uttryck men allra helst arbetar jag med blyerts och akvarell. Jag försöker teckna utifrån ett barnperspektiv och inte låta mig begränsas av vad andra tycker är fint eller fult. Med denna frihet blir det ofta ganska spännande illustrationer, säger Emmelie Salomonsson.

Idus förlag hjälper författare att nå ut med sina berättelser. Förlaget har en bred utgivning men också en nischad utgivning om aktuella och svåra ämnen. Tillsammans med dess imprint Stellar och Visto förlag, gav Idus ut 280 titlar under 2022.