Pressmeddelande den 25 januari 2023

Björn Rider är en bilderbok för 3-6 år skriven och illustrerad av Jonas Olsson. Boken ges ut i januari 2023 och handlar om två vänner blir sugna på att prova på att rida häst. Jonas Olsson började sin karriär med tecknade serier. Utöver de egna serierna Uti vår hage, Pondus och Herman Hedning har han jobbat med 91:an och Hälge.

– Det finns så många bra och pedagogiska böcker att välja på idag, så jag fokusera på humor och glädje. Finns det något bättre än barn som skrattar? säger Jonas Olsson.

Jonas Olsson har lång erfarenhet som illustratör och började sin karriär med tecknade serier. Utöver de egna serierna Uti vår hage, Pondus och Herman Hedning har han jobbat med 91:an och Hälge. Under 2022 debuterade han som barnboksförfattare.

– Vi är både glada och stolta att ge ut detta konstverk till bilderbok. Björn rider är en fin och rolig berättelse för 3–6-åringar, säger Ulrika Slottner, förläggare på Idus förlag.

Idus förlag hjälper författare att nå ut med sina berättelser. Förlaget har en bred utgivning men också en nischad utgivning om aktuella och svåra ämnen. Tillsammans med dess imprint Stellar och Visto förlag, gav Idus ut 280 titlar under 2022.