Jag dör hela tiden är en roman med självbiografisk grund av debuterande författare Sanna Nässén. Boken ges ut i slutet av juli och handlar om en kvinna som har allt hon någonsin önskat, men kämpar med inre tomhet och stress. Förändringen kommer, från ett oväntat håll. Det är cancer. 

– Diagnosen ställer en spegel framför henne och hon tvingas att se sig själv. Hon kan inte längre fly från saker hon behöver ta tag i och hon behöver tänka nytt och göra annorlunda, säger Sanna Nässén.

Med öga för tillvarons talande detaljer och en blandning av ärlig realism och poetiskt utforskande ger hon oss en berättelse som ifrågasätter, ger nya perspektiv och hopp där det är som mörkast. 

– Jag vill lyfta stressen och kraven på kvinnor idag och vad det innebär att vara sjuk och försöka bli frisk i (det sjuka) samhället idag. Det är inte en berättelse om kamp och strid mot en sjukdom utan den utforskar en mjukare väg till styrka än prestationens falska löften om förlösning, säger Sanna Nässén.

Sanna Nässén är från Umeå från början, är 49 år och bor sedan länge med sin familj i Göteborg, där hon jobbar som copywriter.