Pressmeddelande den 20 februari 2023

Blomstersystrarna är en kapitelbok för 9–12 år av författaren Ulrika Goude Westby. Boken ges ut i februari 2023 och handlar om Malva som efter en familjetragedi flyttar hem till mormor med planen att rymma hemifrån. Men när hon hittar en skeletthand i rosenrabatten förändras allt. Hur många hemligheter finns egentligen begravda i mormors hem?

– Jag tycker att det är viktigt att våga skriva om det svåra i livet. Inget är så spännande som familjehemligheter, allt det där som ingen annan får veta, säger Ulrika Goude Westby.

Författaren arbetar som verksamhetsutvecklare på Litteraturhuset Trampolin, med läs och språkutveckling med olika estetiska uttrycksformer. Hon är utbildad dramapedagog och har jobbat som teaterlärare i många år. Tidigare har författaren gett ut boken Glas-sommar på Idus förlag.

– Jag vill ge mina läsare kraft och mod att våga vara sig själva.  Alla bär på sina egna livsberättelser och det är vi själva som skapar dem. En bra bok ska få en att känna sig mindre ensam, säger Ulrika Goude Westby.

Idus förlag hjälper författare att nå ut med sina berättelser. Förlaget har en bred utgivning men också en nischad utgivning om aktuella och svåra ämnen. Tillsammans med dess imprint Stellar och Visto förlag, gav Idus ut närmare 280 titlar under 2022.