Mod och mirakel på Mallis är en kapitelbok för 9-12 år av författaren Emma Lind och debuterande författaren Sofia Brattstig. Boken ges ut i juni 2023 och förmedlar att den som har reumatisk sjukdom inte är ensam och att det hjälper att lära känna personer i samma situation.

– Boken är skriven för alla barn och ungdomar med reumatisk sjukdom och är tänkt att vara ett stöd, som en bästa kompis som man inte behöver förklara allt för. Men den kan också läsas av barn och unga som gillar underhållande berättelser, säger Emma Lind och Sofia Brattstig.

I boken åker systrarna Jasmin och Myrra, tillsammans med andra ungdomar med reumatisk sjukdom på rehabiliteringsresa till Mallorca. Utöver skrivandet jobbar Emma Lind som kommunikatör och Sofia Brattstig som kurator.

– I mitt arbete som kurator träffar jag många människor, både barn och vuxna, som bär på mycket känslor och tankar inom sig. Jag tror på samtalets kraft och vill i den här berättelsen förmedla en känsla av hopp och glädje, att det kan göra stor skillnad att dela sina tankar och känslor med andra, även om det till en början kan kännas jobbigt, säger Sofia Brattstig.