Pressmeddelande den 15 december 2022. 

Nära hjärtat är en kapitelbok för 9-12 år av författaren Lena Wall. Boken ges ut i december 2022 och är en bok om vänskap, mobbning och att stå upp för varandra när den som utsätts inte själv kan eller vågar. Boken handlar även om den första pirriga kärleken, och den djupa vänskapen som tål livets törnar.

– När jag själv gick på högstadiet kände jag mig ofta ensam och utanför i skolan. Som tur var fanns det vänner också, som jag kunde prata med om detta. Min förhoppning är att den som läser denna boken och känner igen sig kan få modet att börja prata med någon, säger Lena Wall.

Nära hjärtat är en bok om vänskap, mobbning och att stå upp för varandra när den som utsätts inte själv kan eller vågar. Detta är andra boken av författaren Lena Wall. Debutboken Samir hittar hem kom ut 2021, på Idus förlag. Författaren jobbar som skolbibliotekarie och på fritiden gillar Lena att gå promenader i skogarna samt att ta på dansskorna och dansa Lindyhop när tillfälle ges.

– Den som vill kan också kolla på Friends hemsida. Där hittar man kunskap, konkreta råd och stöd som kan hjälpa till att skapa en värld fri från mobbning, säger Lena Wall.

Idus förlag hjälper författare att nå ut med sina berättelser. Förlaget har en bred utgivning men också en nischad utgivning om aktuella och svåra ämnen. Tillsammans med dess imprint Stellar och Visto förlag, gav Idus ut närmare 250 titlar under 2021.