Pressmeddelande den 16 december 2022. 

Djurdeckarna – Valpäventyret är en kapitelbok med bilder för 6-9 år av författaren Mari Bister och illustratören Kristian Hägglund. Boken ges ut i december 2022 och är en ny del i den uppmärksammade och prisade serien Djurdeckarna. Temat är livsmedel och vad hundar kan bli förgiftade av, boken kan även användas för att prata med barn om empati och djur.

–Många föräldrar har hört av sig och berättat om barn som aldrig har läst en bok och vägrar läsa, men som har fått en Djurdeckarna och plötsligt sträckläst hela boken själv och bett om fler. Att få vara en del i när barn knäcker läskoden och hittar läsglädjen är fantastiskt. Böckerna har också i många fall valts av föräldrar för att öppna upp för samtal om empati, djur eller djurskydd, och vi hoppas att även Valpäventyret kan vara en del i att sprida värme, omtanke och empati, säger Mari Bister.

Författaren Mari Bister har gett ut flera populära barn- och ungdomsböcker och gör regelbundet författarbesök med skrivarverkstad på skolor och bibliotek. Illustratören Kristian Hägglund jobbar som frilansande illustratör och serieskapare sedan många år tillbaka och har en högskoleexamen i serie- och bildberättande. I Djurdeckarna – Valpäventyret får läsaren med sig spänning, klurigheter och empati när deckarbröderna Jakob och Joakim löser ännu ett mysterium.

– Världen behöver fler som Jakob och Joakim, personer som bryr sig, som ger en röst åt de som inte har en och som är redo att göra det rätta även om det innebär fara å färde, säger Kristian Hägglund.

Idus förlag hjälper författare att nå ut med sina berättelser. Förlaget har en bred utgivning men också en nischad utgivning om aktuella och svåra ämnen. Tillsammans med dess imprint Stellar och Visto förlag, gav Idus ut närmare 250 titlar under 2021.