Slutsignal är en kapitelbok för 9-12 av författaren Elin Holmberg. Boken ges ut i november 2022 och handlar om innebandy, vänskap, kärlek och modet att stå upp för sig själv och andra. Slutsignal är den sista och fristående uppföljaren till Högst upp på listan och Halvtid på hemmaplan.

– Under mina år som innebandyförälder har jag sett glädjen i ungdomsidrotten och hur livsviktig den kan vara i formandet av en ung människa. Men jag har också sett baksidorna. Svårigheterna med att inkludera till exempel nysvenskar, och tävlingsinslag som inte alltid är av godo, säger Elin Holmberg.

Författaren Elin Holmberg är född i Örnsköldsvik, Höga Kusten, där hon bor och verkar. Hon kombinerar jobb som verksamhetsledare för museibyn Mannaminne med det egna företaget High Coast Publishing.

– Med mina böcker vill jag visa hur härligt det är med innebandy och gemenskapen som kommer med sporten, men också ge tröst och hopp till barn som upplever olika typer av svårigheter i sin vardag. Läsaren ska få en rejäl boost energi och slå igen boken med en mjuk och go känsla i magen, säger Elin Holmberg.

Idus förlag hjälper författare att nå ut med sina berättelser. Förlaget har en bred utgivning men också en nischad utgivning om aktuella och svåra ämnen. Tillsammans med dess imprint Stellar och Visto förlag, gav Idus ut närmare 250 titlar under 2021.