Pressmeddelande mars 2023

Kan man laga armen med en skruv? är en bilderbok för 6-9 år av författaren Annie Hagvall Einarsrud och illustratören Hanna Ingvarsson. Boken ges ut i mars 2023 och handlar om Henric som byter armen och hamnar på sjukhus.

– Min förhoppning är att boken ska väcka barns nyfikenhet för sjukvården och det fantastiska arbete som personalen inom sjukvården gör. Jag hoppas också att barn som råkar ut för olyckor eller känner någon som gjort det ska lära sig lite om vad som kan hända när de kommer till sjukhuset efter en olycka, säger Annie Hagvall Einarsrud.

Författaren jobbar till vardags som socionom och är utöver det också utbildad lärare. Tidigare har hon gett ut böckerna En dum knöl i mammas bröst, Ett dumt krig i Andrijs land samt Mamma och pappa flyttar isär på Idus förlag.

– Drygt vart tredje barn drabbas någon gång av ett benbrott. I den pedagogiska barnboken ”Kan man laga armen med en skruv?” bryter Henric armen och får uppleva många lärorika och spännande saker på det stora sjukhuset, säger Annie Hagvall Einarsrud.

I boken får läsaren tillsammans med Henric lära sig vad en kirurg jobbar med, vad en infart är och hur det går till när man ska opereras. Vad innebär det egentligen att sövas? Henric får åka i hemliga tunnlar under sjukhuset på väg till operationssalen, han får ett magiskt plåster och två skruvar opereras in i armen.