Pressmeddelande april 2023

VIP-kalaset är en illustrerad kapitelbok för 6-9 år av författaren Linda J Harbers och illustratören Linda Mill. Boken ges ut i april 2023 och handlar om Kajsa som snart fyller år. Hon vill inget hellre än att ha ett födelsedagskalas. Men mamma vet inte hur de ska ha råd.

– Jag hoppas att boken kan ge igenkänning för barn i en liknande situation, och att den kan bidra till diskussion i ämnet. De senaste åren tror jag att många barn och föräldrar känt att det ena kalaset ska överträffa det andra, säger Linda J Harbers.

Förutom att skriva barnböcker arbetar författaren som frilansskribent samt med administration och kommunikation. Budskapet i boken VIP-kalaset är att alla familjer har olika förutsättningar. Boken är skriven för barn som upplever att kompisar och klasskamrater kan göra saker som man själv inte har möjlighet till.

– Ett kalas behöver inte vara stort och påkostat för att vara roligt. Ibland är det lilla det bästa, och man kan hitta bra lösningar med lite fantasi, säger Linda J Harbers.