Pressmeddelande den 12 september 2022

Slem! Slemmiga djur är en bilderbok för 3-6 år, av Sara Åhlström och illustratören Alexander Lundahl. Boken ges ut i september 2022 och handlar om några av världens mest slemmiga djur. Tidigare har författaren gett ut en bok om hur djuren sover.

– Det här är en slemmig bok för alla barn som älskar att samla på sniglar och är fascinerande av slem, säger Sara Åhlström.

I boken möter läsaren några av världens mest slemmiga djur. Sniglar, flodhästar och fiskar är några av de djur  som använder slem på smarta sätt. Till vardags jobbar Sara Åhlström som webbredaktör. Alexander Lundahl jobbar som illustratör på heltid.

– Slem är mer än att bara vara kladdigt. Min strävan i bildskapandet av Slem! Slemmiga djur har varit att öppna upp läsarens nyfikenhet för slemmets roll i djurens värld, säger Alexander Lundahl. Idus förlag hjälper författare att nå ut med sina berättelser. Förlaget har en bred utgivning men också en nischad utgivning om aktuella, svåra eller nischade ämnen. Tillsammans med dess imprint Stellar och Visto förlag, gav Idus ut närmare 250 titlar under 2021

Sara Åhlström
Alexander Lundahl