Herr och Mister Skata hittar ett ägg är en bilderbok för barn 3–6 år av debuterande författaren Lynn Falk. Boken ges ut i början av november och ger en breddad bild av hur en familj kan se ut för det mindre barnet, och skapar samtal mellan vuxna och barn kring förväntan och oron att inte bli omtyckt.

– Min förhoppning är att de vuxna och barn som läser min bok får tillfälle att reflektera och diskutera hur det är att längta efter något. Jag hoppas också att min bok ska ge igenkänning hos de barn som lever med samkönade föräldrar, säger Lynn Falk.

Lynn Falk är både författare och illustratör till boken. I sin vardag jobbar hon som legitimerad fysioterapeut inom neurologi.

– Jag tycker om att drömma mig bort i berättelser och målningar. Att vara kreativ i allt från att skapa detaljerade akvareller till möblering och färgsättning av rum.