Födelsedagshunden är en bilderbok för 6-9 år av författaren Therese Ivarsson och illustratören Lovisa Bengtsson. Boken ges ut i november 2022 och handlar om lyckan och ansvaret det innebär att få en egen hund.

– Jag vill ge en härlig läsupplevelse och visa alla barn som har husdjur på första plats i sin önskelista att ett husdjur kräver både tid och omsorg, det är också är viktigt att välja rätt sorts husdjur. Ett husdjur ska ju inte bara vara sött och gulligt utan även passa för dig som person, säger Therese Ivarsson.

Författaren är till vardags lärare i svenska och sfi samt skrivkursledare. Hon har även utbildning i integrationspedagogik, journalistik och psykologi.

– När du väl vet vad det innebär att ha ett husdjur och hittar rätt husdjur för dig kommer du få en vän och ett minne för livet, säger Therese Ivarsson.

Idus förlag hjälper författare att nå ut med sina berättelser. Förlaget har en bred utgivning men också en nischad utgivning om aktuella och svåra ämnen. Tillsammans med dess imprint Stellar och Visto förlag, gav Idus ut närmare 250 titlar under 2021.

Therese Ivarsson