Men hoppa då! är en bilderbok för barn 3–6 år, av författaren Anna Lindholm och illustratören Josephine Ekdahl. Den ges ut i början av november. Det är en bok för barn av det mer försiktiga slaget, de som tvekar vid bassängkanten och ogillar stänk. Men det är också en bok för de vuxna som omger dessa barn, och som kan behöva påminnas om värdet i att få lära sig saker i sin egen takt.

– Elis vet att han måste lära sig simma, men gillar inte vatten som stänker och är rädd för att doppa huvudet. En dag på simskolan får han plötsligt syn på något på bottnen i bassängen, något som blänker som guld. Kan det vara en riktig skatt? säger Anna Lindholm.

Författaren jobbar till vardags som skribent. Hon bor i Malmö och beskriver biblioteket som sitt andra hem. Josephine Ekdahl bor i Göteborg och jobbar som frilansande illustratör. Sina bilder beskriver hon som lekfulla och känslosamma.

– Jag önskar att det fanns en större lyhördhet bland vuxna för att barn lär sig saker på olika sätt och i olika takt. Alla kastar sig inte in i nya situationer, vissa behöver mer tid att känna av och vänja sig. Min bok är till alla försiktiga och eftertänksamma barn som ibland blir missförstådda av en omgivning som inte har tid att lyssna och förstå, säger Anna Lindholm.