Rävnässlan är en kapitelbok för 6–9 av författaren Åsa Järvholm och illustratören Helena Svedenberg. Boken ges ut i början av januari och handlar om rädslor, mod och att klara mer än vad man tror.  

– Jag ville skriva om någon, som precis som jag, grubblar och oroar sig mycket. Jag började skriva om Siven och lät honom vara precis som han är, varken stark eller modig. Sakta växte äventyret fram och Siven visade sig klara nästan allt – på sitt eget sätt, säger Åsa Järvholm.  

Författaren är i grunden miljöingenjör, men har på senare tid lagt sitt fokus på skrivandet och gör debut med Rävnässlan. Helena Svedenberg har en bred utbildning inom design, illustration och barnlitteratur. Detta är hennes andra illustrerade barnbok, den första som ges ut på Idus. 

– Rävnässlan är ett rafflande äventyr i vardagen, fyllt med både spänning, allvar och humor. Ambitionen med illustrationerna är att förstärka känslorna i Åsa Järvholms finurliga manus och att skapa igenkänning, värme och skratt för alla som läser, säger Helena Svedenberg.