Fniss & fnitter! Lite om att skratta är en bok för 3–6 år skriven av Johan Rockbäck och illustrerad av Robin Börjesson. Boken ges ut i början av december och handlar om allt fnissande och fnittrande vi har för oss. Är det okej att skratta även när andra inte gör det? 

– Man får skratta åt vad som helst! Jo, det får man, men det innebär inte att man ska göra det. Vi är alla olika individer och tycker om olika saker. En del människor gillar sport medan andra inte alls förstår varför vuxna människor jagar efter en boll. Därför är det inte heller ett dugg konstigt att vi skrattar åt olika saker. En del tycker helt enkelt inte att det är kul med pruttar medan andra gapskrattar hysteriskt. Och det är just så det ska vara, det är okej att fnissa åt det mesta, även om andra inte gör det. Så länge ingen såras! säger Johan Rockbäck.  

Författaren jobbar som fritidspedagog på en lågstadieskola, samlar på leksaker och har gett ut humorböcker tidigare. Illustratören Robin Börjesson är återvinningsarbetare till vardags, men är utbildad tecknare och frilansar inom illustration och videoredigering. 

– Det är viktigt för barn, och även de vuxna i deras närhet, att veta om de olika skratt som finns och hur dessa skratt kan både hjälpa och stjälpa barns välmående, säger Robin Börjesson.