Idus förlags kurser erbjuder handfasta tips och inspiration till dig som jobbar med att nå ut med böcker och berättelser.

Kursledarna har en bred och gedigen bakgrund inom såväl den litterära världen som skolan, kommunikation och pr.

Kurserna genomförs i våra lokaler i Lerum, Stockholm och via Teams.

Våra kursledare

Ulrika Slottner

Förläggare

I sin roll som förläggare jobbar Ulrika med att läsa manus och anta böcker utifrån förlagets utgivningsinriktning. Ulrika grundade Idus förlag 2011 och var vd fram till 2022. Hon har lång erfarenhet av branschen. Tidigare jobbade hon som IT-konsult och projektledare.

Johanna Zetterström

Projektledare

I sin roll som projektledare jobbar Johanna med konceptutgivning och kommunikation med särskild kunskap inom pedagogik. Johanna är lärare i grunden och har tidigare varit redaktör för digitala läromedel, skrivit skolmaterial och skapat webbutbildningar.

Matilda Olsson

Redaktör

I sin roll som redaktör läser Matilda manus och jobbar nära författaren för att få texten att nå dess högsta potential. Matilda gör också första kapitel-analyser och lektörsutlåtanden. Hon är utbildad redaktör men har även studerat kulturvetenskap och genusvetenskap.

Elisabeth Grunditz

Vd

I sin roll som vd har Elisabeth ett ansvar för att skapa rätt förutsättningar för Idus att hjälpa författare att nå ut med sina berättelser. Hon jobbar med marknadsföring, sälj och kontakter med förlagets samarbetspartner. Tidigare har Elisabeth jobbat som pr-konsult och kommunikatör.

Åsa Norén

Säljansvarig

I sin roll som säljansvarig ansvarar Åsa för kontakten med både nya och gamla återförsäljare. Hon jobbar också med rådgivning, kampanjer och events. Åsa har tidigare drivit eget företag där hon bedrev kursverksamhet och rådgivning.