Om du har skrivit en bok för barn och unga är skolan en naturlig (och härlig!) plats att söka sig till. I den bästa av världar finns det ett bemannat skolbibliotek med en engagerad skolbibliotekarie som vet att engagera och motivera till läsning. Många gånger är det lärarna själva som väljer böcker. Men det finns ju så ofantligt många böcker. Hur får du just din bok att synas i skolbiblioteken och klassrummen?

 

Det finns olika sätt att nå ut till skolan. Betalda författarbesök är ett sätt, men det finns annat att göra runt omkring som möjliggör för din bok att ta plats i skolbibliotek och klassrum.

Orten där du är uppvuxen, där du bor eller där boken utspelar sig går till exempel att använda som motivator. För mer än din bok, kommer eleverna att vara nyfikna på ditt författarskap – att du har skrivit en bok. Du kan inspirera till framtida yrkesval och tända stjärnögon.

I den här kursen ingår, utöver själva kursen, handfasta tips och råd om hur du gör för att gå från ord till handling. I kursen ingår individuell rådgivning via telefon eller Teams ungefär en vecka efter genomförd kurs. Då finns möjlighet att ställa frågor, finslipa på formuleringar i din författarpresentation eller gå igenom prioriteringslistan över nästa steg.

Pris: 3 800 kr (ex moms)

Kursens innehåll

  • Vad innebär det att nå ut till skolor?
  • Hur gör jag för att få kontakt med skolor?
  • Hur går ett författarbesök till?
  • Vad kan jag göra för att skolor ska vilja läsa och använda min bok i undervisningen?
  • Vad är en lärarhandledning och hur skapar jag en?

Kursanmälan

Idus förlag

Göteborgsvägen 3A
44330 Lerum

Telefon

031-7620899

Idus förlag

Göteborgsvägen 3A
44330 Lerum

Telefon

031-7620899

Våra kursledare

Johanna Zetterström

Projektledare

I sin roll som projektledare jobbar Johanna med konceptutgivning och kommunikation med särskild kunskap inom pedagogik. Johanna är lärare i grunden.

Elisabeth Grunditz

Vd

I sin roll som vd har Elisabeth ett ansvar för att skapa rätt förutsättningar för Idus att hjälpa författare att nå ut med sina berättelser. Hon jobbar med marknadsföring, sälj och kontakter med förlagets samarbetspartner. Tidigare har Elisabeth jobbat som pr-konsult och kommunikatör.